FacebookTwitterStumbleuponLinkedinRSS FeedPinterest

Ο κόσμος ήταν πάντοτε, καθώς και σήμερα είναι, γεμάτος από θεωρίες, απόψεις, θρησκείες, γνώμες, φιλοσοφίες και παντοειδή συστήματα που το καθένα τους προσπαθεί να εξηγήσει  την πραγματικότητα που λέγεται «κόσμος» και την θέση της ξεχωριστής οντότητας μέσα σ’ αυτή, της ανθρώπινης ύπαρξης. Ποιος είναι ο άνθρωπος, πως βρέθηκε πάνω σ’ αυτή τη γη, και που θα καταλήξει μετά τον αναπόφευκτο σωματικό του θάνατο;  

 Απαντήσεις δόθηκαν και υπάρχουν πολλές, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να γεμίσουν απόλυτα την ανθρωπινή καρδιά με αλήθεια και ειρήνη,  ώστε να μπορεί πάνω σ’ αυτή να αναπαυτεί ολοκληρωτικά η ανθρωπότητα.

Όμως το αδύνατο να επιτευχτεί από τον άνθρωπο το επέτυχε ο ίδιος ο Θεός δια του «μοναδικού» ανθρώπου Ιησού Χριστού, ο οποίος ενώ είναι Υιός Θεού έγινε και υιός ανθρώπου για να συμφιλιώσει τον Θεό με τον άνθρωπο.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, η οποία πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας του ανθρώπου Αδάμ(ο θάνατος)παίρνει και κατακυριεύει όλο το ανθρώπινο γένος υποχρεωτικά καθώς «πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού».   

Η αιώνια ζωή που δίνεται υπό του Θεού δια του Ιησού Χριστού στον άνθρωπο, έχει ισχύ βέβαια για όλο το ανθρώπινο γένος, όμως δεν παρέχεται σε όλους αλλά μόνο σε εκείνους που θα δεχθούν τον Χριστό καθώς «Πας όστις θα επικαλεσθεί το όνομα του Κύριου θα σωθεί». 

Στο χέρι του καθενός από εμάς πλέον βρίσκεται η επιλογή. Διαλέγω  Χριστό, έχω αιώνια  ζωή.

Απορρίπτω τον Χριστό, οδεύω προς την αιώνια απώλεια.  

Ας επιλέξουμε λοιπόν τον Χριστό για να έχουμε αιωνία ζωή.  

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος